Iedereen heeft tegenwoordig een goed werkende CV ketel nodig. Met de koude winters die we in Nederland hebben moeten we in staat zijn om ons huis op een goede en snelle manier op te warmen. We willen namelijk niet in de kou zitten. Daarnaast willen we elke dag weer lekker kunnen genieten van een warme douche aan het einde van de werkdag of na de sporttraining. We zitten daarom niet te wachten op problemen met een CV ketel en willen altijd beschikken over een goed werkende verwarmingsinstallatie in huis. Hieronder geven we enkele redenen waarom het verstandig kan zijn om over te stappen naar een nieuwe ketel.

Wanneer is het tijd voor een nieuwe CV ketel?

De eerste reden is een vrij voor de hand liggende. Wanneer de oude ketel vaak problemen geeft dan wordt het tijd voor een nieuwe. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je onder de douche staat en de ketel er plotseling mee ophoudt. Dit kan natuurlijk altijd eens voorkomen, maar wanneer het te vaak gebeurt dan wordt het wellicht tijd om over te stappen.

Daarnaast kan het op reparatiekosten besparen. Moet jij iedere maand een loodgieter langs laten komen om de ketel weer te laten maken? Dan is het wellicht voordeliger om eenmalig te investeren in een nieuwe ketel.

Naast het besparen op onderhoudskosten kun je ook besparen op de stookkosten. Een oudere CV ketel heeft meer energie nodig om water te verwarmen. Een nieuwere CV ketel kan op een veel efficiëntere manier water verwarmen en daarmee kun jij meteen op de stookkosten besparen. In de wintermaanden kunnen deze bedragen al redelijk oplopen.

Ook kan het zijn dat er veranderingen in huis plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan de gezinssamenstelling. Wanneer deze kleiner wordt door kinderen die het huis uit gaan of juist groter worden door kinderen die er bij komen dan is er meer of minder warm water nodig. Hiervoor kan het zijn dat er een andere CV ketel efficiënter is om aan te schaffen. Dit hoeft niet alleen bij de gezinssamenstelling zo te zijn, maar kan ook het geval zijn wanneer er nieuwe voorzieningen in huis worden geïnstalleerd, zoals een jacuzzi of een stortdouche in de badkamer.

Tot slot kan de waarde van het huis worden verhoogd door een CV ketel te vervangen. Wanneer je huis beschikt over een goed werkende verwarmingsinstallatie dan stijgt hiermee de waarde van het huis ook.

Hulp nodig bij de installatie van een nieuwe CV ketel?

Het installeren van een nieuwe CV ketel is niet iets wat iedereen zo even doet. Er zijn veel verschillende CV ketels en er is voldoende kennis vereist om een ketel te installeren. Daarom kun je bij ons een afspraak maken met een van onze loodgieters om de ketel op de juiste manier te installeren. Bovendien ben je er bij een gecertificeerde loodgieter zeker van dat de installatie op de juiste manier gebeurt en dat deze op de juiste manier is afgesteld. Wanneer de CV ketel op de juiste manier is afgesteld dan kan dit besparen op de energiekosten.

Call Now Button