Een gasfornuis is iets waar we dagelijks gebruik van maken in huis, omdat we iedere dag weer moeten zorgen dat er lekkere gerechten op tafel komen te staan voor ons gezin. Dagelijks uiteten is voor de meeste mensen in Nederland helaas niet mogelijk gezien de hoge kosten die dit met zich mee zal brengen. Daarom is het belangrijk dat we over een goed gasfornuis beschikken. Aan elk gasfornuis komt een keer een einde en dan wordt het tijd om een nieuwe aan te schaffen. Een nieuw gasfornuis moet geïnstalleerd worden en dat is vaak geen klus die je zo even snel op de zondagmiddag uitvoert.

Het aansluiten van een nieuw gasfornuis

Bij het aansluiten van een gasfornuis is het erg belangrijk dat dit zonder fouten gebeurt. Het klinkt wellicht logisch, maar fouten worden altijd gemaakt en bij een gasfornuis wil je dat absoluut niet hebben voor de veiligheid van jezelf en van je gezin. Wanneer je zelf precies weet hoe een gasfornuis aangesloten moet worden dan kun je er voor kiezen om dit zelf te doen. Indien je er niet 100 procent van bent verzekerd dan is dit een klus om aan een loodgieter over te laten. Een loodgieter weet precies hoe de verbindingen moeten worden gelegd en heeft veel ervaring met het aanleggen van een gasfornuis. Bovendien ben jij er op deze manier van verzekerd dat het gasfornuis op de juiste manier werkt en dat je met een gerust hart het vuur kunt opzetten om te beginnen met koken.

Bij het aanleggen van een gasfornuis is het van belang dat de gaskraan en het aansluitpunt van de kookplaat op de juiste manier met elkaar worden verbonden. Indien de aansluitingen niet goed vast zitten dan kan er een lekkage ontstaan en dat is iets wat je absoluut niet wilt. Daarnaast is het van belang om de slang niet achter het gasfornuis langs te laten lopen wanneer de kraan aan de ene kant zit en de aansluiting aan de andere kant. In dat geval bestaat er een kans op oververhitting van de slang. Wanneer dit het geval is dan is er een gevaar op explosie wanneer je aan het koken bent.

Een gecertificeerde loodgieter voor het aansluiten van een nieuw gasfornuis

Wanneer je er zeker van wilt zijn dat er niks fout gaat met de aansluiting dan kun je een gecertificeerde loodgieter langs laten komen om het gasfornuis aan te sluiten. Je kunt vandaag nog contact met ons opnemen en wij zorgen dat er een loodgieter bij jou aan huis langs wordt gestuurd. Onze loodgieters beschikken over de juiste kennis voor het aansluiten van een gasfornuis en daarnaast hebben ze tijdens de jarenlange ervaring al vele gasfornuizen aangesloten.

Wanneer je een gasfornuis door een van onze loodgieters aan laat sluiten dan ben jij er van verzekerd dat alle aansluitingen op de juiste manier zijn gelegd. Nadat het gasfornuis is aangesloten wordt er altijd nog een dubbele check gehouden door de loodgieter om er zeker van te zijn dat je geen gevaar loopt tijdens het koken.

Call Now Button