Tegenwoordig gaan de ontwikkelingen met CV ketels erg snel en zijn er veel verschillende apparaten beschikbaar met ieder weer eigen eigenschappen. Een CV ketel gaat gemiddeld zo’n 15 jaar mee en het komt ook vaak genoeg voor dat een ketel nog minder lang mee gaat dan 15 jaar. Kortom, er komt een moment waarbij het tijd is om over te stappen naar een nieuwe ketel. Een van de ketels van tegenwoordig is de combiketel. Deze ketel heeft diverse voordelen te bieden ten opzichte van andere ketels. Hieronder vertellen we daarom graag meer informatie over de voordelen van een combiketel.

Wat is een combiketel?

Voorheen hadden veel huizen een CV ketel en een boiler, oftewel geiser. De CV ketel kan het huis verwarmen en de geiser zorgt dat er warm water in huis kan worden geleverd. Tegenwoordig zien we voor deze beide apparaten steeds vaker een combinatie. Dit wordt ook wel een combiketel genoemd. Het is dus een apparaat dat de beide apparaten in een bundelt.

De voordelen van een combiketel

Het allereerste voordeel van een combiketel is dat je slechts nog maar over een apparaat beschikt. Je hebt dus een minder risico dat je een monteur moet laten langskomen voor een storing of wanneer er een apparaat gemaakt moet worden, want er is namelijk een apparaat minder in huis. Dat heeft ook het voordeel dat er nog maar een apparaat is die onderhoud nodig heeft. Hiermee kun je dus direct besparen op de onderhoudskosten. Naast dat dit geld bespaart, bespaart het je ook nog eens tijd!

Nog een groot voordeel om over te stappen op een combiketel is doordat deze een stuk energiezuiniger is. Deze ketel kan op een efficiëntere manier het huis verwarmen en warm water opwekken, waardoor je ook bespaart op de energiekosten. Op de lange termijn kan dit een hoop geld besparen en je bent tegelijkertijd al een stuk milieuvriendelijker bezig.

Wanneer je oude CV ketel en de geiser nog goed werken dan hoef je uiteraard niet over te stappen. Wanneer er echter een einde komt aan de levensduur van de CV ketel die je momenteel hebt dan is het, het zeker waard om je te verdiepen in een combiketel. Het is namelijk zo dat een nieuwe CV ketel vrijwel net zo duur is als een beginnersmodel van een combiketel. Indien je iets meer geld neerlegt tijdens de investering dan kun je dit er later al snel uit terugverdienen doordat je bespaart op de energiekosten en onderhoudskosten.

Hulp nodig?

Wanneer je besluit om over te stappen naar een combiketel dan kun je altijd vrijblijvend advies opvragen bij ons. Wij zijn de loodgieter in Rotterdam en omgeving. Wij beschikken over een team van loodgieters die kennis hebben van het vak en verstand van alle typen CV ketels.

Ook voor de installatie van een nieuwe ketel sturen wij graag een loodgieter bij jou aan huis. Onze loodgieter kan er voor zorgen dat de CV ketel op de juiste manier wordt geïnstalleerd en dat de ketel goed staat afgesteld.

Call Now Button