In Nederland heeft bijna ieder huis een eigen cv-ketel. Sommige hele oude huizen worden nog op een andere manier verwarmd. Een centrale verwarming is dan ook ontzettend handig en effectief. Je kunt namelijk op een eenvoudige manier het hele huis verwarmen en wanneer je over een moderne ketel beschikt is dat in de meeste gevallen nog een zuinige ook. Dat is goed nieuws voor je portemonnee én het milieu! Helaas kan er ook bij een cv-ketel van alles mis gaan. Zo krijgt iedereen wel eens te maken met een storing in de cv-ketel. Dat kan gigantisch vervelend zijn omdat je dan niet langer het huis kan verwarmen. Daarbij kun je geen warm water meer gebruiken. Het is dus zaak om ervoor te zorgen dat de centrale verwarming zo snel mogelijk weer gerepareerd wordt. We kunnen immers niet zo lang zonder stromend water en verwarming, zeker niet in het najaar of de winter. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen om de problemen op te lossen. Zo is het in veel gevallen mogelijk om zelf de problemen op te lossen. En wanneer je dit niet lukt kan je altijd nog een loodgietersbedrijf Rotterdam inschakelen die er naar kijkt.

Zelf oplossen!

Natuurlijk ga je eerst proberen om het probleem zelf op te lossen. In veel gevallen is dat ook gewoon mogelijk, zelfs als je zelf niet zoveel verstand hebt van de centrale verwarming en de ketel. Er is bij de ketel namelijk altijd een handleiding beschikbaar en daarin kun je behoorlijk veel informatie vinden over de storingen die optreden. De cv-ketel geeft namelijk altijd een foutcode. In de handleiding zijn vrijwel alle foutcodes beschreven. Het fijne is dat daar ook direct bij staat wat nu eigenlijk precies het probleem is en op welke manier je het kan oplossen. Overigens is er een simpele oplossing voor heel veel verschillende problemen. Door de cv-ketel te resetten kunnen heel veel problemen worden opgelost. Probeer dat dan ook altijd als eerste. Wellicht hoef je daarna niets meer te doen. Is het probleem niet opgelost? Dan zijn er nog andere dingen die je kunt doen. Het is echter wel belangrijk om jezelf te beseffen dat het niet verstandig is om van alles te gaan proberen. Wellicht breng je de cv-ketel alleen nog maar meer schade toe en dat wil je natuurlijk niet hebben. Ga zeker geen onderdelen van de ketel zelf vervangen als je niet weet hoe dat precies moet. Een cv-ketel is namelijk behoorlijk complex waardoor er van alles mis kan gaan.

Roep de hulp van een vakman in

Kom je er zelf niet uit en weet je niet wat nu eigenlijk het probleem is? Dan moet je vooral niet te lang aarzelen om iemand in te schakelen die hier daadwerkelijk veel verstand van heeft. Je kunt eenvoudig een specialist bellen die gaat kijken wat nu precies het probleem is met de cv-ketel. Wellicht kan hij nog gerepareerd worden. Wanneer dat niet het geval is, kan zo’n vakman je natuurlijk ook adviseren over het aanschaffen van een nieuwe ketel.

Installeer een nieuwe cv-ketel

Dat is namelijk het alternatief voor het repareren van een kapotte cv-ketel. Wanneer je direct een nieuwe cv-ketel laat plaatsen, heeft dat verschillende voordelen. Allereerst weet je zeker dat deze het voorlopig goed doet. Daarnaast zijn nieuwe cv-ketels vaak een stuk beter en hebben ze een veel hoger rendement. Daardoor verbruiken ze minder wat zowel het milieu als je portemonnee ten goede komt. Kies trouwens niet willekeurig een nieuwe ketel uit, maar overleg liever met een specialist zodat je direct een cv-ketel koopt die het beste past bij de situatie.

Call Now Button