Lekkages in huis zit niemand op te wachten. Deze kunnen namelijk vervelende gevolgen hebben voor het huis. Wanneer je ongemerkt een lekkage hebt dan kan dat al grote schade aanrichten voordat je het zelf doorhebt. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage dat zich in het dak voordoet. Er kan water in de muren en het plafond gaan trekken, waardoor deze gaan rotten. Wanneer dit het geval is dan kom je voor hoge kosten te staan, omdat de muren of het plafond vervangen moet worden. Daarom kun je lekkages het beste altijd voorkomen. Hieronder zijn een aantal tips die je kunt volgen waarmee de kans op een lekkage een stuk kleiner wordt.

Hoe voorkom ik lekkages?

Je kunt direct al een aantal tips volgen waarmee de kans op een lekkage al een stuk kleiner wordt. Lekkages ontstaan vaak in de winter. Dat komt doordat leidingen bevriezen waar water in blijft staan. Het bevroren water in de leidingen gaat uitzetten en wanneer het water later weer ontdooid kunnen de leidingen gaan scheuren. Hierdoor krijg jij last van lekkages in of aan huis. Deze lekkages kun je echter ook voorkomen. Er zijn een aantal tips die je tijdens de winter kunt opvolgen. De eerste is om de leidingen die niet worden gebruikt af te sluiten. Sluit de toevoer van het water voor bijvoorbeeld de buitenkraan in de winter af en laat de kraan leeg lopen, zodat er geen water meer in de leidingen zit. Leidingen kunnen namelijk alleen bevriezen wanneer er water in staat. Daarnaast is het goed om leidingen die met veel kou te maken krijgen goed te isoleren. Ook is het verstandig om de radiator in sommige ruimten op een lage stand aan te laten staan, zodat ze niet kunnen bevriezen.

Daarnaast is het geen slecht idee om je dak regelmatig even na te laten kijken voor onderhoud. Veel lekkages ontstaan in het dak. Wanneer er te weinig onderhoud wordt gepleegd aan het dak dan kunnen er lekkages in het dak ontstaan, wat voor waterschade in huis zorgt. Door onderhoud aan het dak te laten plegen kan dit worden voorkomen.

Ga je op vakantie in een periode wanneer er geen vorst is? Dan is het verstandig om de watertoevoer af te sluiten. Mocht het gebeuren dat er ergens in de leidingen een lekkage ontstaat dan blijft de wateroverlast beperkt. Het enige water wat op dat moment nog in huis kan komen is het water dat nog in de leidingen zat.

Hulp nodig bij het repareren van een lekkage?

Helaas zijn lekkages niet altijd te voorkomen. Wanneer er toch een lekkage ontstaat dan dien je hier zo snel mogelijk op te reageren. Het eerste wat je doet is de hoofdkraan afsluiten. Op deze manier kan er niet meer water in huis ontstaan. Vervolgens moet het lek worden gerepareerd. Dat kun je doen door een loodgieter in te schakelen. Bij ons kun je vandaag nog contact opnemen om een loodgieter bij jou aan huis te laten komen.

Mocht je last hebben van verstoppingen, dan verwijzen wij je graag door naar verstoppingen Rotterdam.

Call Now Button