Lekkages zijn een van de meest voorkomende problemen in het huis. Een lekkende kraan of leiding zal er altijd wel zijn. Afhankelijk van de ernst van de lekkage kan je zelf proberen die te verhelpen. Zo hoef je dus niet lang te wachten op een loodgieter en kan je ook nog besparen op de kosten.Let er wel op dat je de lekkage zelf wel professioneel kan verhelpen. Schakel bij twijfel dus zeker de loodgieter in.

Wat voor soort lekkages zijn er?

Ga eerst na waar het lek zich bevindt en wat voor soort het is. Het kan een lekkende kraan zijn, maar ook een meer complex probleem waar het lek zich achter een wand bevindt. Vooral in de badkamer kan het soms moeilijk zijn het lek te achterhalen omdat de ruimte nou eenmaal vochtig is. Er kan hier ook water lekken langs de randen van het bad. Behalve bij de aanvoerleidingen van water kan er ook sprake zijn van lekkages bij de afvoer. Dit kan varieёren van een afvoer voor een wastafel tot die van de wc. Nadat je dus het lek hebt gelokaliseerd zal je moeten nagaan of het zelf te verhelpen is.

Verhelp het lek dus zelf

Een lekkende kraan is verreweg het meest voorkomend probleem. Draai bij het vervangen eerst de hoofdkraan dicht. Indien er een aparte stopkraan aanwezig is, kan die ook alleen worden dichtgedraaid. Maak vervolgens de kraan los door gebruik te maken van een tang. Hierna draai je voorzichtig de nieuwe kraan erin.Gebruik eventueel een doek om de kraan heen om te voorkomen dat de tandjes van de tang de afwerking beschadigen. Draai de stopkraan open en ga even na of er geen water meer lekt.

In geval van een lek langs de randen van het bad kan deze makkelijk te verhelpen zijn door gebruik te maken van een speciale montagekit . Haal eerst de oude resten weg langs de randen en droog deze goed af. Breng vervolgens met de montagekit een nieuwe laag aan en laat deze goed drogen.

Bij een lekkende afvoer bij een wastafel kan geprobeerd worden de koppelingen te vervangen. Indien er echter sprake is van een lekkage die zich op een moeilijk bereikbare plek bevindt, zal er de hulp van een loodgieter moeten worden ingeschakeld. Een goede loodgieter uit Rotterdam zal het probleem snel kunnen achterhalen en deze snel kunnen verhelpen. Zo wordt je ook nog bespaard van grotere schade en kunnen problemen die zich konden voordoen in de toekomst worden voorkomen.

Call Now Button