Een verstopping kan een ware aanslag zijn op het woongenot. Je bent niet meer instaat het afvalwater af te voeren waardoor je het betreffend deel niet kan gebruiken. Indien de verstopping zich in het bad of wc bevindt is dit nog veel erger omdat dit direct om een oplossing eist. Het is altijd handig om te proberen de verstopping zelf te verhelpen. Soms zijn deze heel eenvoudig zelf op te lossen door gebruik te maken van eenvoudige hulpmiddelen die in elk huis te vinden zijn.

Hoe is de verstopping ontstaan?

De oorzaak van een verstopping is vaker heel snel te achterhalen. Er is bijvoorbeeld veel toiletpapier geprobeerd door te spoelen of sprake van vetophoping in de afvoer van de gootsteen. Maar ook een object dat gevallen is in de afvoer. Indien de oorzaak bekend is kan je dan proberen de verstopping zelf te verhelpen.

Probeer de prop op te lossen of uit de afvoer te trekken

Als de prop bestaat uit opgehoopt vet of toiletpapier kan je proberen deze heel eenvoudig op te lossen met heet water. Hiervoor zal je wel geduld moeten hebben omdat de prop tijd nodig heeft om op te lossen. Een snellere oplossing kan worden bereikt door de prop eruit te trekken met een ontstoppingsveer. Deze is een spiraalvormige veer die in de handel verkrijgbaar is. Door deze in de afvoer te stoppen en draaiende bewegingen te maken kan de prop uit de afvoer worden verwijderd.

Ook kan dit probleem worden verholpen door een rubberen ontstopper te gebruiken. Deze heeft een zuignap waarmee er druk wordt uitgeoefend op de verstopping. Hierdoor is de kans groot dat de prop doorstroomt of er juist weer uit wordt gezogen.

Indien bovenstaande methodes niet mochten helpen omdat de verstopping zich diep in de afvoer bevindt, kan er worden gekozen voor chemische ontstoppers. Deze zijn vrij agressief en lossen de prop langs chemische weg op. Deze ontstoppers zijn echter wel schadelijk voor het milieu en kunnen ook het materiaal van de afvoer beschadigen.

Is de verstopping na al jouw pogingen nog steeds niet opgeheven, wordt het tijd om de hulp van een loodgieter in te roepen. Bij het beste loodgietersbedrijf in Rotterdam wordt de nodige ervaring en gereedschap gebruikt om elk soort verstopping op deskundige wijze te verhelpen. Het belangrijkste is ook dat ze altijd beschikbaar zijn en je dus niet lang hoeft te wachten.

Call Now Button